Derfor er fisk sundt for hunde

Principielt har hunde brug for to slags fedtsyrer: mættede og umættede, der igen forekommer som enkelt og flerumættede fedtsyrer. Til de flerumættede fedtsyrer hører omega 3 og omega 6. De er essentielle (kan ikke dannes af organismen selv) og er uundværlige for stofskifteprocessen. Drefor skal de optages dagligt med føden.

Mange hundefodertyper indeholder idag overvejende fedtstoffer af omega 6 typen. Gode hundefodertyper supplerer omega 3 fedtsyrer med tilskud af f.eks fiskeolie eller linolie.

Et højt indhold af naturlige omega3 fedtsyrer findes frem for alt i fisk (fiskeolie). derfor egner laks, sild og torsk sig fremragende til hundefoder og som fedtsyreleverandør.

Det er dog også afgørende, at de to fedtsyrer står i et afbalanceret forhold til hinanden. Ved ICEPAW-produkter er vi især opmærksom på et forhold på 1:4(omega3/omega6), så de kan udfolde sig optimalt.

Behovet for essentille fedtsyrer er individuelt for hunde og kan være forskellig alt efter livsfase og situation. Aktive hunde på sportsområdet har brug for betydelig mere energi end gennemsnitlig aktive hunde. Særligt ved hunde med forøget aktivitet skal man sørge for tilstrækkelig forsyning af essentielle olier.